Zelený cejlonský kardamom patří mezi třetí nejdražší koření na světě! Pěstuje se jen v pár zemích a patří mezi tzv. královny koření. Jedná se o aromatické koření, které přirozeně pozvedá a zdůrazňuje chuť pokrmu. V cejlonských zahradách přirozeně roste už od počátku 15. století. Můžete si z něj připravit čaj, skvěle funguje v polévkách, vývarech a nesmí chybět v žádném kari. Skvěle se hodí do kari omáček od Ceylon Kokonati, kde máme na výběr zelené kari, červené kari nebo kurkuma kari.  Sladkým... Celý popis

Koupit za 235 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Zelený cejlonský kardamom patří mezi třetí nejdražší koření na světě! Pěstuje se jen v pár zemích a patří mezi tzv. královny koření. Jedná se o aromatické koření, které přirozeně pozvedá a zdůrazňuje chuť pokrmu.

V cejlonských zahradách přirozeně roste už od počátku 15. století. Můžete si z něj připravit čaj, skvěle funguje v polévkách, vývarech a nesmí chybět v žádném kari. Skvěle se hodí do kari omáček od Ceylon Kokonati, kde máme na výběr zelené kari, červené kari nebo kurkuma kari. 

Sladkým pokrmům dodává neobvyklou exotickou chuť. Můžete ho smíchat s kokosovým cukrem a skořicí či vanilkou, a máte sladkou a voňavou posypku na pečivo, ovoce, vafle, palačinky, cereálie, jogurt nebo třeba zmrzlinu. Můžete ho přidat do smoothies i koktejlů. Skvěle chutná i v ovesných kaších.

Zelený kardamom od Ceylon Kokonati je v raw kvalitě a co víc, původem ze starých (tzv. heirloom) semen, které se dnes vyskytují jen v Asii a velmi zřídka. Korporace typu americké Monsanto nebo jejich německý partner Bayer vymýtily tyto semena, aby mohly prodávat jen ty své, chemicky ošetřené a odolné proti nemocím. 

Kardamomové lusky se ručně sbírají a jejich aromatická semena se pak nechají přirozeně uschnout na slunci a následně jsou umlety na jemný prášek.

V závislosti na sklizni a sezóně se každá šarže zeleného kardamomu může lišit barvou a do menší míry i chutí, protože se jedná o přírodní produkt bez obsahu jakýchkoliv syntetických látek, rafinace, přísad nebo konzervantů.

Benefity zeleného kardamomu:

- bohatý na melatoniny (pomáhají tělu spalovat kalorie).

- bohatý na antioxidanty.

- podporuje normální zažívání působí příznivě i při kyselém refluxu.

- má relaxační účinek.

- podporuje normální stav dutiny ústní.

Ceylon Kokonati pro své výrobky používají zásadně single origin, eticky sklízené non GMO suroviny. Jejich produkty jsou veganské, bez lepku, vhodné pro keto, paleo i raw dietu. Neobsahují žádný rafinovaný bílý cukr.

Jejich koupí podpoříte tradiční způsoby obživy i snížení uhlíkové stopy - výrobky jsou totiž vyráběny i baleny přímo v místě sklizně surovin. Ceylon Kokonati se snaží o 100% zero waste produkci.

Tento produkt je mezinárodně akreditován organizací Control Union, certifikován jako organický (EU a USDA NOP), certifikován ISO a/nebo HACCP.

Ceylon Kokonati své produkty vyrábí v rodinné manufaktuře, svým dodavatelům i výrobcům platí férové ceny a do výrobních procesů promítá mnohogenerační znalosti. Používá pouze suroviny té nejvyšší kvality. Můžete si být tak jistí, že za prémiovou cenu dostáváte taktéž vysoce prémiovou kvalitu. Koupí mouky tak podpoříte tradiční živobytí vesničanů v suchých oblastech Srí Lanky. Díky tomu je umožněno obyvatelům vesnice využít jejich letité znalosti a odborné zkušenosti.

Prodej těchto produktů hraje zásadní roli v zaměstnanosti a ekonomické podpoře vesnické komunity. Dětem svých zaměstnanců poskytuje Ceylon Kokonati školní učebnice a psací potřeby na celý školní rok.

Přečtěte si více k tématu

Jak připravit tu nejlepší grilovací párty

Jak si připravit tu nejlepší horkou čokoládu

Co jíst v zimě, abychom zůstali zdraví?

Co je to raw strava?

Oslaďte si život přírodně

 
Zobrazit více

Parametry

Hmotnost 30 g
Země původu Srí Lanka